Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ured predsjednika

Josipović donio odluku o 158 promaknuća u Oružanim snagama

'22.01.2010., Zadar - Novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipovic dosao je na obljetnicu akcije Maslenica te polozio vijence na Gradskom groblju u Zadru. Vojska Photo: Filip Brala/PIXSELL'
Filip Brala/Pixsell
04.08.2012.
u 08:45

Pukovnici Vjekoslav Ferenčina, Mato Matanović i Predrag Palac redovito su promaknuti u čin brigadira.

U prigodi 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednik Ivo Josipović donio je odluke o redovitom promaknuću za 158 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga.

Pukovnici Vjekoslav Ferenčina, Mato Matanović i Predrag Palac redovito su promaknuti u čin brigadira.

U čin kapetana fregate redovito je promaknut kapetan korvete Tomislav Sinjeri, a u čin pukovnika bojnici Tomislav Kovačić, Damir Perak, Damir Jugović, Dražen Kardoš, Ivica Grebenar, Đuro Pažin, Vlado Dandić, Vladimir Puhanić i Zdravko Šošić.

Redovito su promaknuti: 1 poručnica bojnog broda u čin kapetanice korvete, 2 satnice u čin bojnica, 2 poručnika bojnog broda u čina kapetana korvete, 25 satnika u čin bojnika, 14 natporučnica u čin satnica, 3 poručnika fregate u čin poručnika bojnog broda, 45 natporučnika u čin satnika, 3 poručnice u čin natporučnica, 7 poručnika korvete u čin poručnika fregate i 46 poručnika u čin natporučnika.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvaljeni su brigadni general Mladen Fuzul, brigadir Ivica Kinder i desetnik Tomica Borić.

Komentara 7

Avatar pretorijanac
pretorijanac
09:26 04.08.2012.

Ovaj dijeli činove kao da je jučer završila OLUJA......a možda i vojvodi Đakuli dodjeli kao gostu proslave počasni čin sutra na kninskoj tvrđavi! SRAMOTA!

SN
SNV
09:33 04.08.2012.

JNA????Jel ćaći deraču dao koji čin?

OB
-obrisani-
15:30 04.08.2012.

Više vrijedi 1 časnik sa ukazom od predsjednika dr. Franje Tuđmana, nego 100 Mesićevih i Josipovićevih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije